Pronssia Wasa Footballcupista
Julkaistu: 06.07.2020 00.00

Sepsi-78 -10 osallistui 3.-5.7. Wasa Footballcupiin suunnitellun kahden sijaan yhdellä joukkueella. Perjantaina pelattiin alkulohko yhdessä VPS/raita ja Komu/svart kanssa.

Päivä alkoi tiukalla pelillä VPS:aa vastaan. Kuten niin monesti muulloinkin, ottelun alku oli Sepsille hankalaa ja maalivahti joutui koville alusta saakka. VPS sai aikaan 1-0 maalin ensimmäisen puoliajan paineen myötä. Toisella puolikkaalla Sepsi pääsi paremmin peliin kiinni, vaikka vastustaja jatkoi yhä hyvää peliään. Maalivahti kuitenkin piti vaikeimmilla hetkillä joukkueen pelissä ja hyökkäyspäässä saatiin rakennettua omiakin paikkoja. Paikoista myös onnistuttiin kahdesti ja siten noustiin tauon 0-1:stä 2-1 voittoon hienon taistelun kautta.

Alkulohkon toinen peli iltapäivällä Komu/svart vastaan oli melko yksipuolinen ja päättyi Sepsin voittoon 6-0. Sen myötä Sepsi voitti alkulohkonsa ja jatkossa pelattiin sijoista 1-8.

Lauantaiaamuna pelipaikalla alkulämmittelyt menivät teippaillessa pelaajia. Monella oli pieniä tai isompia vaivoja perjantailta sekä viikon aiemmista sarjapeleistä.

Puolivälierässä kohdattiin VPS/musta. Kuten perjantainkin VPS-peli, myös puolivälierä oli kovaa taistelua. Tällä kertaa oltiin alusta saakka paremmin hereillä ja tauolle päästiin 2-1 johdossa. Taukojohto onnistuttiin taistelemaan loppuun saakka ja tie jatkui iltapäivällä välierään.

Välierässä vastaan asettui VIFK/blå. Välierä pelattiin välillä reippaassakin vesisateessa eikä pelillisiä hienouksia nähty. Taistelu oli jälleen kovaa molemmin puolin. VIFK onnistui tekemään komean puskumaalin kulmapotkutilanteesta ja pitämään johtonsa loppuun saakka. Näin 0-1 lukemin päädyttiin sunnuntain pronssiotteluun. Pettymys oli pojilla melkoinen, mutta onneksi oli kotimatka ja loppuilta aikaa asiaa käsitellä.

Sunnuntaina saatiinkin viikonlopun parhaat olosuhteet kesäisen auringonpaisteen myötä. Pronssiottelussa vastaan asettui VIFK/vit. Tällä kertaa Sepsi oli alusta saakka täysillä mukana ja ensimmäisillä minuuteilla saatiin aikaan jännitystä helpottanut 1-0 osuma. VIFK tuli kuitenkin tasoihin sivurajaheiton jälkitilanteesta. 1-1 tilanteessa peli ei aiempien pudotuspelien tapaan hienouksia tarjoillut, mutta jälleen periksiantamatonta taistelua sitäkin enemmän. Toisella puoliajalla Sepsi teki myös maalin pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta ja loppuaika taisteltiin 2-1 johdon puolesta. Johto pidettiin loppuun saakka ja riemu pronssista repesi loppuvihellyksen jälkeen.

Turnaus toi hyvää kokemusta sekä paljon oppia ja onnistumisia kaikille omilla vastuualueillaan. Hyvä pojat!