Pori Cup 2022
Julkaistu: 09.08.2022 00.00

Pori Cup 2022

12-SYNTYNEET PORI CUPISSA

P10-joukkue osallistui Pori Cupiin 22.-24.7. kahdella joukkueella, yhdellä kilpa- ja yhdellä haastesarjaan. Mukana oli yhteensä 21 poikaa ja valmennus- ja huoltoporrasta 10 aikuisen verran.

Kilpasarja oli kovatasoinen. Alkusarjat pelattiin kahdessa neljän joukkueen lohkossa. Kolmesta alkusarjan ottelusta voitettiin selvästi Ilves ja LeKi-ViiPV, mutta hävittiin kovalle FC Jazzille. Lohkokakkosena aukesi paikka välieriin, jossa vastaan asettui oman lohkonsa voittanut Hämeenlinnan Palloseura. Pojat pelasivat loisto-ottelun ja HPS kaatui 3-0. Turnaus huipentui siis finaaliin! Finaalissa kohdattiin uudelleen Jazz. Eritoten ottelun alku oli kuitenkin selvästi välierää heikompaa peliä ja Jazz vastaavasti pelasi edelleen erittäin hyvin. Vaikka loppuosa pelistä rullasi paremmin, vei FC Jazz voittopytyn luvuin 6-2. Hopeaa siis upeasti tuomisena ja jokainen pelaaja saa olla siitä hyvin ylpeä.

Haastesarjassa pelattiin kahdessa seitsemän joukkueen lohkossa, alkusarjaan tuli siis peräti kuusi peliä joukkueille. Pojat pelasivat aivan mahtavan turnauksen. Kuudessa lohkopelissä kaatuivat VIFK, LeKi-ViiPV, FC Jazz ja ainoa tappio tuli paikalliselle MuSalle. Kaksi tasapeliä olivat molemmat myös upeita pelejä. PaRi oli suurimman osan pelistä aivan vastaantulija poikien pyörittäessä mainiota syöttöpeliä, mutta pääsi silti tasoittamaan lisäajan lisäajalla. Viimeinen peli tappioitta ja osin suurinumeroisin voitoin turnauksessa kulkenutta Ilvestä vastaan oli tasonnoston ja taistelun tasapeli. Lopputulos 2-2 tiesi turnauksen päättymistä alkulohkoon, koska ainoastaan mitalisijat ratkottiin, mutta oli silti fantastinen lopetus turnaukselle!

Molemmat sarjat olivat kovatasoisia. Poikien talvesta asti kehitetty ja kehittynyt pelitaito ja tekninen osaaminen näkyi kentällä, peli kehittyi myös turnauksen kuluessa, unohtamatta henkistä kanttia. Treenikentällä treenatut mallit siirtyivät pelien sisään ja antoivat pojille työkaluja ratkoa pelitilanteita. Hyvä treeniasenne todella kantaa hedelmää!

Paitsi pelillistä menestystä turnaus tarjosi myös mukavaa yhdessäoloa ja yhteishengen kohotusta. Katsottiin toistemme pelejä ja kannustettiin, kuljettiin ja syötiin yhdessä, iltaisin oli yhteistä aikaa, ja lauantaina se vietettiin Kirjurinluodon upeissa maisemissa erilaisissa aktiviteeteissa. Myös iltapala nautittiin Kirjurissa pikkubussien perään rakennetusta buffetpöydästä kenttäruokailuna. :)

Viikonloppu oli hieno kokemus. Poikien käytös oli koko ajan 5/5, pelit sujuivat hienosti, huoltajien panos läpi turnauksen oli suuri ja kullanarvoinen, ja myös turnausjärjestäjän ja majoitushotellin puolelta kaikki oli sovitusti. Tuloksena täydellinen reissu. Kiitos pelaajille, kiitos valmentajille ja kiitos huoltajille!